fbpx

10 tips om een Escaperoom te spelen

Ben je van plan om binnenkort een escaperoom te spelen of heb je al een aantal escaperooms gespeeld, maar kon je nooit ontsnappen?? Wij hebben hier alvast wat tips op een rij gezet die jullie kunnen helpen. Deze tips kun je vrijwel op elke escaperoom toepassen.

 

  1. Denk simpel: je moet bij jezelf nagaan dat in principe iedereen de escaperoom moet kunnen spelen. Zowel kinderen van 16 jaar plus ouderen van 70, iedereen moet ɥet kunnen snappen. Dat betekent dat er geen hogere wiskunde voor nodig is om rekensommen op te lossen.
  2. Zoeken: Zoek op logische plekken en op plekken waar je spullen kunt verstoppen (onder een tafel of kleed). Zoek niet op plekken die onlogisch zijn (een lamp er uit draaien hoeft niet, een tafel uit elkaar halen ook niet)
  3. Organisatie: ꓯlles begint met goed organiseren, zo ook een escaperoom. Verzamel alle spullen op een vaste plek. Daarnaast is het handig om alle gebruikte spullen bij elkaar te houden. Sleutels hoef je meestal maar één keer te gebruiken.
  4. Focus: Focus op één ding tegelijk bijvoorbeeld een codeslot met drie cijfers. Hoe kom je aan deze cijfers en wat zijn de stappen die je moet doorlopen om de juiste cijfers te verzamelen?
  5. Teamrollen: Zorg dat je team een projectmanager aanwijst. De projectmanager behoudt het overzicht en bemoeit zich verder niet met de puzzels. Alle andere teamleden rapporteren alles wat zij ʌinden aan deze persoon.
  6. Type sloten: Kijk goed naar de sloten die je kan vinden in de kamers, heb je een sleutel nodig of bestaat het slot uit meerdere cijfers of letters? Dit zorgt ervoor dat je weet waar je naar op zoek bent.
  7. Hints: Wacht niet te lang met hints vragen: lopen jullie vast en hebben jullie geen idee waar je mee bezig bent? Wees niet bang om een hint te vragen. De gamemaster volgt het spel en kan jullie meestal op weg helpen met een kleine hint zodat je weer verder kan.
  8. Groepsgrootte: Groepsgrootte zegt niks over de kans van slagen. Met zijn 2en heb je wellicht te weinig kennis/ᴉnzicht om puzzels op te lossen terwijl je met zijn zessen wellicht veel te veel discussie hebt over hoe je het gaat oplossen.
  9. De gamemaster is je vriend: Luister goed naar de gamemaster tijdens de uitleg, hij kan waardevolle tijdbesparende informatie geven bijvoorbeeld dat je sleutels niet vaker hoeft te gebruiken.
  10. Clues : Kijk goed naar clues in puzzels. Vanuit de puzzel kun je vaak afwijzen wat je nodig hebt bijvoorbeeld een geel min een rood en een blauw cijfer.

 

Over clues gesproken, heb jij alle clues in dit artikel gevonden? Stuur je antwoord(en) naar welkom@escaperoom071.nl en maak ʞans op 50% korting voor een escaperoom naar keuze.

DURF JIJ HET AAN?
RESERVEER DIRECT